הוצאת דרכון ספרדי ופורטוגלי – משרד עו''ד תותי אשבל

הוצאתי דרכון פורטוגלי, האם קיימת זכאות לילדי?

במידה וילדייך מעל גיל 18 ילדייך זכאים לאזרחות הפורטוגלית גם אם לא הוצאת את האזרחות.

יש לי דרכון פורטוגלי, האם אשתי/בעלי זכאי/ת לקבלת דרכון גם?

במידה ואשתך/בעלך לא נמצאים כנצר לגירוש ספרד ויש לך דרכון פורטוגלי יהיה אפשר להוציא עבורם את האזרחות באותו הליך בדיוק כמו שעברת, בתום האזרחות.

להורי יש דרכון פורטוגלי, האם אני זכאי גם?

במידה ולהוריך יש דרכון פורטוגלי ואתה מעל גיל 18 תוכל להתחיל את ההליך. גם אם להוריך אין את האזרחות

האם קיים הבדל בין אזרחות לדרכון?

דרכון מהווה למעשה פועל יוצא של האזרחות. ברגע שהנך אזרח פורטוגלי ניתן להוציא את הדרכון שזהו בעצם מסמך המבטא את האזרחות.

האם אני צריך לנסוע פיזית לפורטוגל על מנת לקבל את הדרכון או את האזרחות?

אתה לא צריך לנסוע פיזית לפורטוגל על מנת לקבל את הדרכון ישנה אפשרות להנפיק את הדרכון בשגרירות פורטוגל בישראל או לטוס לפורטוגל.

אילו מסמכים עלי להמציא על מנת לקבל אזרחות פורטוגלית?

אחד מהיתרונות הבולטים בלעבור את ההליך דרך משרדינו זוהי העובדה שאנו עושים עבורכם את כל ההליך מהמצאת המסכים ועד האזרוח עצמו.

איך אני יכול לדעת אם שם המשפחה שלי נכלל ברשימת השמות של צאצאי מגורשי ספרד?

במידה ואתה רוצה לדעת אם שם המשפחה מופיע ברשימת השמות תוכל לחפש את שמך ברשימת השמות המפורסמת באתר ואם אינך מוצא ניתן להתקשר למשרדינו ולבדוק את זכאותכם.

האם האזרחות מבטלת אזרחות נוספת קיימת?

האזרחות לא מבטלת אזרחות נוספת קיימת

האם כאזרח פורטוגלי אני יכול להגיע למדינות שלא ניתן להכנס אליהם כישראלי?

כאזרח פורטוגלי ניתן להיכנס למדינות שלא ניתן להיכנס כישראלי לדוגמא האי באלי באינדונזיה, מלזיה, דובאי וכו'. כמו כן ניתן להיכנס לארה"ב ללא ויזה.

מהו אפוסטיל?

אישור הניתן על ידי רשות מוסמכת של מדינה, והתואר של בעל התפקיד המאמת את נכונות החתימה על גבי תעודות ציבוריות.

האם יש לדעת לדבר ספרדית או פורטוגזית על מנת לקבל את הדרכון הפורטוגלי?

האזרחות הפורטוגלית אינה דורשת מבחני שפה.

מה קורה במידה ואין אישור סופי של הקהילה היהודית לאחר ששילמתי?

במידה ואין אישור מהקהילה היהודית לאחר התשלום אנו מתחייבים להחזר כספי מלא אך דבר כזה לא קרה למשרדינו מעולם.

מהו תוקף הדרכון / אזרחות?

האזרחות היא לכל החיים. את הדרכון ניתן לחדש לאחר 5 שנים בשגרירות פורטוגל בישראל או ברשויות בליסבון.

לבדיקת זכאותך - ללא עלות

השאר פרטים ונשמח לעמוד לרשותך

שאלות ותשובות
5 (100%) 2